Chocstar Blog

  • Wil je met nootjes of met spikkels?

    In de spotlights: discodip! Wil je met nootjes of met spikkels? Vroeg de ijscoman altijd. Echte slimmeriken onder ons antwoordden dan snel met: ‘Doet u mij maar met chocolade èn spikkels, meneer de ijscoman!’ Dat is nou typisch een kind naar ons hart. Goeie tijden waren dat, met ijsjes en vrolijke discodip (op je ijs, handen en wangen).Oorsprong Het oorspronkelijke discodipje is een echt Nederlands product. Het werd voor het eerst vervaardigd in Barneveld. Later is er een proefperiode.... lees verder

    Disco Dip als ingredient bij Chocstar

  • We're open! Chocstar the brandstore

    Terwijl de rest van Nederland op vakantie is hebben wij absoluut niet stilgezeten, we zijn namelijk verhuisd! Naast een nieuw kantoor & chocoladelab hebben we ook een brandstore geopend. Je kunt vanaf nu naast onze website ook in onze winkel dagelijks terecht voor jouw nodige portie chocolade en inspiratie! We zijn gevestigd in hartje Amsterdam, op loopafstand van Amsterdam Centraal.     Enneh, mocht je dan toch in de stad zijn en op zoek zijn naar een beetje verkoeling.. In onze nieuwe.... lees verder
    Chocstar heeft een winkel geopend
  • Nieuw: Rainbow Chocolate

    You should all taste the colors of the rainbow ✨ Vijf vrolijk gekleurde regenboog-chocoladereepjes speciaal voor alle hysterische chocoladeliefhebbers. De wereldberoemde Canal Parade over de Amsterdamse grachten waarin de bonte stoet het water kleurt tot een ware regenboog heeft de Oempa Loempa’s van Chocstar geïnspireerd. Deze vrolijke reepjes zijn het resultaat en kleuren jouw brievenbus tot een officieel regenboogfeestje met een verrassende smaaksensatie. Deze unieke Rainbow Chocolate.... lees verder
    Gay Pride chocolade reepjes
  • #chocuspocus zelf maken: chocolade ijs

    Zelf chocolade ijs maken maar geen ijs machine in huis? Wij vertellen jou hoe je heel makkelijk en lekker roomijs maakt! Wat heb je nodig? Voor ongeveer 4 personen:100 gram pure chocolade callets 30 gram cacaopoeder 3 dl (volle) melk 50 gram (bruine) basterdsuiker 150 gram slagroomBenodigdheden voor het bereiden & serveren:Steelpan Bakje dat je in de vriezer kunt doen Vriezer Handmixer of gardeHoe maak je het chocolade ijs?Doe de melk, samen met de suiker in de steelpan en.... lees verder
  • #chocoexperiment9 de uitslag!

    Op het 9e chocolade experiment dat we deelden op onze Instagram pagina werd door jullie weer goed ontvangen! Leuk om te zien dat er weer volop werd gestemd op jullie favoriete smaken, dit is het resultaat: Melk 61% Cashew 51% Aardbei 65% Munt 63% Een zomerse combinatie van munt & aardbei met een crunch van cashewnoten en een verrassend effect van onze knettersuiker. De combinatie werd getest door @floor1602 en haar collega @ingridinstagrm en zij gaven deze choco een dikke 8! Doen jullie.... lees verder
    Chocolade experiment
  • #chocuspocus chocolade biercake

    Chocolade biercake voor échte mannen, gemaakt met amberkleurig bier. Komende zondag is het Vaderdag en naast de lekkere chocoladereep of bierbonbons die onze chocolademakers graag voor jullie vaders, opa's en andere vaderfiguren maken is het natuurlijk extra tof als je zelf ook nog iets lekker in elkaar knutselt. En laten we nou het perfecte recept te hebben gevonden (met dank aan Betty, van Betty's Kitchen): biercake voor échte mannen! Vier Vaderdag met chocolade... én bier!  Het recept.... lees verder
    Chocolade biercake voor echte mannen
  • Nieuw: Bierbonbons

    Tien bonbons gevuld met een smeuïge ganache gemaakt van o.a. heerlijk Amsterdams triple bier van brouwerij Homeland*, in een jasje van Belgische pure, melk en witte chocolade. De lichte biersmaak gecombineerd met butterscotch (pure bonbon), caramelblokjes (melk bonbon) en krokante hazelnootstukjes (witte bonbon) doen het hart van jouw vader op Vaderdag zonder twijfel smelten! Het perfecte vaderdagcadeau. Nu speciaal voor Vaderdag tijdelijk verkrijgbaar in limited edition; op = op. Bestel ze.... lees verder
    Tien bonbons gevuld met een smeuïge ganache gemaakt van o.a. heerlijk Amsterdams triple bier van brouwerij Homeland*, in een jasje van Belgische pure, melk en witte chocolade.
  • In de spotlights: Walnoten

    Walnoten zijn de eetbare noten van de boom Juglans regia. Er zijn veel verschillende soorten en allen zijn ze eetbaar. De bomen groeien vooral in gebieden met een gematigd klimaat en komen hierdoor ook veel in Nederland voor! Voor een grote productie walnoten heeft de boom alleen iets warmere temperaturen nodig. De boom wordt zo'n 30 meter hoog en kan wel tot 100 jaar noten produceren. Walnoten worden al duizenden jaren door ons gegeten. De oude Grieken en Romeinen gaven het zelfs de stempel.... lees verder
    Walnootjes ingredient van de week
  • #chocoexperiment8 de uitslag!

    Het 8e chocoladeexperiment dat we via een poll op Instagram deelden. En wederom is er weer volop gestemd, deze keer op onze zomerse toppings! Dit is het resultaat: Pure chocolade 74% Sinaasappel 66% Rozemarijn 53% Amandel 54% Een zomerse combinatie die werd getest door @lottelutkenhaus en zij vond 'm, zo na het sporten, ontzettend lekker! Doe jij ook mee aan ons volgende #chocoexperiment binnenkort? Wij zitten er al weer helemaal klaar voor. :-) https://www.instagram.com/chocstar/
    Chocolade experiment
  • Onze chocolatier in de spotlights

    Ambachtelijke chocolade Nadat jij een bestelling hebt geplaatst via onze website gaat onze chocolatier Manuel voor je aan de slag. In tegenstelling tot de choco's die in de supermarkt liggen (industriële producten) worden al onze choco's stuk voor stuk, op bestelling, ambachtelijk gemaakt. Manuel maakt jouw chocolade dus speciaal voor jou met de hand in ons chocoladelab in Amsterdam. Elk exemplaar is uniek doordat onze chocolatier individuele aandacht schenkt aan elke choco die ons.... lees verder

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 111

Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.