Chocstar Blog

  • #chocuspocus chocolade biercake

    Chocolade biercake voor échte mannen, gemaakt met amberkleurig bier. Komende zondag is het Vaderdag en naast de lekkere chocoladereep of bierbonbons die onze chocolademakers graag voor jullie vaders, opa's en andere vaderfiguren maken is het natuurlijk extra tof als je zelf ook nog iets lekker in elkaar knutselt. En laten we nou het perfecte recept te hebben gevonden (met dank aan Betty, van Betty's Kitchen): biercake voor échte mannen! Vier Vaderdag met chocolade... én bier!  Het recept.... lees verder
    Chocolade biercake voor echte mannen
  • Nieuw: Bierbonbons

    Tien bonbons gevuld met een smeuïge ganache gemaakt van o.a. heerlijk Amsterdams triple bier van brouwerij Homeland*, in een jasje van Belgische pure, melk en witte chocolade. De lichte biersmaak gecombineerd met butterscotch (pure bonbon), caramelblokjes (melk bonbon) en krokante hazelnootstukjes (witte bonbon) doen het hart van jouw vader op Vaderdag zonder twijfel smelten! Het perfecte vaderdagcadeau. Nu speciaal voor Vaderdag tijdelijk verkrijgbaar in limited edition; op = op. Bestel ze.... lees verder
    Tien bonbons gevuld met een smeuïge ganache gemaakt van o.a. heerlijk Amsterdams triple bier van brouwerij Homeland*, in een jasje van Belgische pure, melk en witte chocolade.
  • In de spotlights: Walnoten

    Walnoten zijn de eetbare noten van de boom Juglans regia. Er zijn veel verschillende soorten en allen zijn ze eetbaar. De bomen groeien vooral in gebieden met een gematigd klimaat en komen hierdoor ook veel in Nederland voor! Voor een grote productie walnoten heeft de boom alleen iets warmere temperaturen nodig. De boom wordt zo'n 30 meter hoog en kan wel tot 100 jaar noten produceren. Walnoten worden al duizenden jaren door ons gegeten. De oude Grieken en Romeinen gaven het zelfs de stempel.... lees verder
    Walnootjes ingredient van de week
  • #chocoexperiment8 de uitslag!

    Het 8e chocoladeexperiment dat we via een poll op Instagram deelden. En wederom is er weer volop gestemd, deze keer op onze zomerse toppings! Dit is het resultaat: Pure chocolade 74% Sinaasappel 66% Rozemarijn 53% Amandel 54% Een zomerse combinatie die werd getest door @lottelutkenhaus en zij vond 'm, zo na het sporten, ontzettend lekker! Doe jij ook mee aan ons volgende #chocoexperiment binnenkort? Wij zitten er al weer helemaal klaar voor. :-) https://www.instagram.com/chocstar/
    Chocolade experiment
  • Onze chocolatier in de spotlights

    Ambachtelijke chocolade Nadat jij een bestelling hebt geplaatst via onze website gaat onze chocolatier Manuel voor je aan de slag. In tegenstelling tot de choco's die in de supermarkt liggen (industriële producten) worden al onze choco's stuk voor stuk, op bestelling, ambachtelijk gemaakt. Manuel maakt jouw chocolade dus speciaal voor jou met de hand in ons chocoladelab in Amsterdam. Elk exemplaar is uniek doordat onze chocolatier individuele aandacht schenkt aan elke choco die ons.... lees verder
  • AVG ✓

    Het zal je niet ontschoten zijn dat de nieuwe wetgeving (Algemene Verordering Wetgeving) vanaf vandaag, vrijdag 25 mei, ingaat. Wij informeren je graag dat ook wij helemaal AVG-proof zijn! Bij ons staat privacy hoog in het vaandel Wij respecteren jouw privacy en zorgen er voor dat jouw persoonlijke gegevens altijd vertrouwelijk worden behandeld. In feite veranderd er voor jou weinig wat betreft onze omgang met jouw persoonsgegevens aangezien wij hier altijd al zeer strikt mee om gaan. Maar wij.... lees verder
    Pure chocolade met bosvruchten
  • #chocuspocus Moederdag ontbijt

    Verras jouw moeder (naast een prachtig Moederdagcadeau van chocolade) met deze spelt pannenkoekjes met aardbeien en chocoladesaus! Wat heb je nodig? Voor ongeveer 10 kleine pannenkoeken:300 ml kokosmelk 200 gram (spelt) bloem 2 eieren Snufje zout 4 eetlepels bakpoeder Roomboter of olie om mee te bakken 150 gram aardbeien (optioneel)Voor de chocoladesaus:100 gram pure chocolade callets 125 ml slagroomBenodigdheden voor het bereiden & serveren:Koekenpan Steelpan 1 grote kom voor.... lees verder
    Moederdag verwen inspiratie met een recept voor pancakes
  • #chocoexperiment7 de uitslag!

    Alweer het 7e #chocoexperiment dat we via de poll op Instagram deelden. Er werd wederom volop gestemd op de verschillende ingrediënten.   Hierbij de uitslag: Ruby 63% Pecan 59% Nougat 56% Parels 63% Crispy 81% Het resultaat: onze spik-splinter-nieuwe Ruby chocolade met licht geroosterde pecannoten, stukjes nougat, vrouwelijke parels en gekleurde crispies. Deze combinatie werd getest door @hijkooktzijbakt! Benieuwd naar de Ruby chocolade smaak? Je kunt bij ons jouw eigen Ruby choco.... lees verder
    Ruby choco gemaakt in chocoladelab Amsterdam
  • Gratis Moederdag upgrade

      In de aanloop naar Moederdag kun je er voor kiezen om jouw Mamma nog meer te verwennen met een speciaal design wikkel. De vrolijke, vrouwelijke kleuren zullen haar naast onze topkwaliteit Belgische chocolade vast nog meer opfleuren! Tijdens het bestelproces krijg je de mogelijkheid om jouw geselecteerde of samengestelde chocolade gratis te laten upgraden zodat deze voorzien wordt van:Een speciale Moederdag wikkel met vrolijke kleuren;Omdat Moederdag op zondag valt plakken we.... lees verder
    Moederdag cadeauverpakking
  • Vanaf nu: Ruby chocolade

    Naast witte, melk, donkere en extra donkere chocolade hebben we vanaf nu ook ruby chocolade in ons assortiment. Deze roze chocolade is gemaakt van de Ruby cacaoboon en lijkt qua smaak op witte chocolade maar dan met een subtiele, frisse, licht zurige ondertoon van bessen. Roze is de natuurlijke kleur er zijn geen kleurstoffen toegevoegd. Stel hier jouw eigen ruby choco samen! Naar verluid ontdekte Callebaut de bijzondere cacaosoort al dertien jaar geleden bij het experimenteren in hun.... lees verder
    Binnenkort verkrijgbaar: Ruby chocolate

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 106

Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.