LET OP: POSTNL IS DE KOMENDE WEKEN ERG DRUK. BESTEL OP TIJD OF HAAL JE CHOCOLADE OP BIJ ONS IN DE WINKEL.

Chocstar Blog

  • 8 jaar Chocstar, dankjulliewel!

    Een feestelijke dag vandaag, want alweer 8 jaar geleden is Chocstar gestart! Na maanden voorbereiden; nadenken over de verpakking samen met mijn zusje, de website bouwen, chocolade leren maken, heerlijke samenstellingen verzinnen, tekstjes schrijven voor op de website etc. etc. was het superspannend toen de website live ging...Na de eerste bestellingen van familie en vrienden volgden al snel bestellingen van onbekende mensen, zo onwijs tof! De mooie momenten bleven komen in de maanden en jaren.... lees verder
    Chocstar bestaat alweer 8 jaar
  • Chocuspocusrecept: Chocoladepannenkoeken

    Soort van chocoladecake meets brownie maar dan in de vorm van een luchtige pannenkoek: Chocolade pannenkoeken. En aangezien het pannenkoeken zijn volkomen legitiem als ontbijt. ;)  (Overigens ook perfect als dessert samen met een bolletje vanille ijs bijvoorbeeld). Wat heb je nodig?1 rijpe banaan 500 ml melk 250 g zelfrijzend bakmeel 1 ei 2 eetlepels cacao 1 eetlepel suiker 1 snufje zoutGarneringHandje cashewnoten (of andere noten) Doosje frambozen 80 gram pure chocolade.... lees verder
  • Chocuspocusrecept: Romige Chocolade ijsjes

    Met een mooi zomers weekend in aantocht delen we graag een easy peasy recept voor heerlijke romige chocoladeijsjes. Binnen 5 minuutjes heb je ze in elkaar geknutseld! Enjoy! Wat heb je nodig?200 gram pure chocolade (callets) 0,2 liter amandel, haver, soja of gewone melk 2 theelepels vanille extract 500 gram Griekse yoghurt of kwark (vol (niet mager) voor het romigste resultaat ::)Benodigdheden voor het bereiden & serveren:2 kommen Steelpannetje IJsvormpjes ZeefHoe maak je de.... lees verder
    Heerlijke romige chocolade ijsjes DIY
  • Chocuspocusrecept: Chocolade Pecan Muffins

    Pecan, een veelzijdig nootje bomvol vitaminen, antioxidanten en mineralen (check Ingrediënt in the spotlights) waarmee je een tal van lekkere recepten (of chocoladecadeaus; check onze applepiechoc, salted caramel of I carrot about you) kan maken waaronder deze overheerlijke chocolade pecan muffins! Wat heb je nodig?250 gram bloem 1/2 eetlepel bakpoeder 3 eieren 125 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 15 gram cacao poeder 250 ml slagroom 100 gram pure chocolade (callets) 95 gram pecan.... lees verder
    Chocuspocus Recept: chocolade pean muffins
  • In the spotlights: Pecannoten

    Pecannoten, wij zijn fan! Niet alleen omdat ze erg lekker zijn (om te snaaien, maar natuurlijk ook in de chocolade, check hier bijvoorbeeld onze applepiechoc) maar vooral omdat ze (samen met walnoten) van alle noten de grootste hoeveelheid antioxidanten en cholesterolverlagende bestanddelen bevatten. Er zitten daarnaast maar liefst meer dan 19 (!) vitamines en mineralen in deze nootjes waaronder vitamine E & A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan en.... lees verder
    Pecannoten, vol vitaminen en heerlijk in de chocolade.
  • Chocuspocusrecept: Salted Caramel

    Een paar dagen geleden deelden we al een stukje geschiedenis van deze onweerstaanbaar lekkere lekkernij en nu ook een fijn en  easypeasy recept van salted caramel. Wat heb je nodig?100 gram suiker 3 eetlepels water 100 ml slagroom (op kamertemperatuur) 50 gram Zout (bijvoorbeeld Fleur de sel)  Benodigdheden voor het bereiden & serveren: - Steelpannetje - Potje om de salted caramel in te bewaren Hoe maak je de salted caramel?Doe de suiker samen met het water in het.... lees verder
    Een easypeasy recept voor salted caramel
  • De geschiedenis van Salted Caramel

    Boter met fleur de sel uit Guérande, een flinke dosis room en een beetje suiker; ‘caramel au beurre salé’ oftewel gezouten karamel. Onweerstaanbaar lekker! Maar waar komt deze verslavend lekkernij eigenlijk vandaan? Uit Frankrijk, Bretagne om precies te zijn waar chocolatier Henri Le Roux na maanden experimenteren in 1977 goud (of eigenlijk boter) sloeg met een recept dat hem voor eens en altijd zou onderscheiden van andere chocolatiers; gezouten boter caramel. Het was niet zo gek dat.... lees verder
    De historie van salted caramel
  • Chocuspocusrecept: Zelf chocoladepasta maken

    Komende zondag is het Moederdag en naast het lekkere chocoladehart dat onze chocolatiers graag voor jouw moeder maken is het natuurlijk extra leuk als je zelf ook nog iets lekker in elkaar knutselt; wat dacht je van een heerlijke ontbijtje met zelfgemaakte chocoladepasta! Nu zijn we bij Chocstar natuurlijk niet vies van een beetje suiker maar om lekker te kunnen zondigen zonder schuldgevoel worden we ook heel blij van deze gezonde chocoladepasta. Suikervrij en ook nog eens easy peasy om te.... lees verder
    Zelf gemaakte chocoladepasta
  • Een uniek moederdagcadeau, onze top 5

    Met de Chocstar chocoladecadeaus verover je ieder moederhart Natuurlijk wil je jouw moeder deze Moederdag een écht uniek cadeau geven. Hoe leuk is het om zelf een moederdagcadeau samen te stellen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocoladehart hart vol liefde gemaakt van eerlijke chocolade met jouw moeders favo ingrediënten? Verpakt in een superchique cadeauverpakking en daarmee een waar feestje om jouw moeder mee te verrassen op Moederdag. Knettergek op jouw mama en jouw moeder gek op.... lees verder
    Wil je jouw moeder een écht uniek cadeau geven deze Moederdag? Stel dan zelf een chocoladehart samen: helemaal gepersonaliseerd, want smaken verschillen. Geleverd in een luxe giftbox met persoonlijke boodschap.
  • Vrolijkheid in je chocolade - eetbare bloemen

    Wist jij dat je bloemen ook kunt eten? Wij zijn er gek op! Ze toveren je gerecht én je chocoladecadeau in no time om tot een waar kunstwerk. Van zoet tot kruidig of van bitter tot subtiel; ze zijn er in vele soorten en smaken. Wij kozen voor lavendel en een gedroogde mix van rozenblaadjes, goudsbloemblaadjes en korenbloemblaadjes. Natuurlijk biologisch. Niet alleen errug mooi... maar ook lekker met hun subtiele smaak. Voeg ze zelf toe tijdens het samenstellen van jouw favoriete.... lees verder
    Eetbare bloemen in de chocolade

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 142

Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.