CHOCSTAR Blog

  • Popcorn

    Nog niks te vieren vandaag (behalve dan dat het vrijdag is)? Vier samen met ons Wereld Popcorn Dag! Geschiedenis Dit magische ingrediënt werd heel lang geleden (rond 1400) ontdekt door de indianen. Popcorn was een onderdeel van hun ceremonies, de vrouwen maakten hoofdkransen van popcorn en voerden traditionele dansen op. De Spaanse veroveraar Cortes kwam rondom het jaar 1500 in Mexico aan en zag voor het eerst de snack welke hij meenam naar Amerika. Rond 1800 sloeg de trend aan en begonnen de.... lees verder
    >
  • Een cadeautje op Blue Monday

    Aangezien het vandaag Blue Monday is trakteren we op gratis verzending. Een cadeautje van ons voor jou, zodat je jezelf (of iemand anders) een beetje kunt opfleuren op deze deprimaandag. Gebruik hiervoor kortingscode "BLUE" bij het afrekenen*. *Let wel even op want deze kortingscode is enkel geldig op bestellingen geplaatst op maandag 15 januari 2018 en is niet van toepassing op cadeaubonnen en chocoholic abonnementen. Vergeet niet op de gele kortingscode gebruiken button te klikken in het.... lees verder
    Aangezien het vandaag Blue Monday is trakteren we op gratis verzending.
  • Chocus Pocus Recept: Happy healthy brownies

    We zijn er allemaal druk mee nu het nieuwe jaar weer is begonnen; een frisse start en goeie voornemens. Bij menig persoon staat 'gezonder eten' hoog op het lijstje. Speciaal voor die mensen hebben wij daarom een “gezonde” variant van brownies gebakken, en oh, oh wij als echte chocoholics kunnen je garanderen dat dit het proberen waard is! Wat heb je nodig?75 g cacaopoeder; ongezoet 150 gram amandelmeel 1 tl bakpoeder 1 tl vanille aroma 3 eieren 250 gram dadels zonder pit 250 ml.... lees verder
    Een recept voor chocoladebrownies
  • #chocoexperiment3

    Alweer het 3e (check ook  #chocolade experiment1 en  (#chocolade experiment2) chocoladeexperiment dat we via de poll op Instagram (#chocoexperiment3) deelden. Er werd wederom volop gestemd op de verschillende ingrediënten. Hierbij de uitslag: Melk 73% Nougat 58% Banaan 61% Hazelnoot 51% Choco chip 83% Het resultaat: Melkchocolade met stukjes nougat, gedroogde banaan, hazelnoten en chocolate chip cookies. Deze combinatie werd getest door @huisintveldnienke & haar kleine helper en kreeg.... lees verder
  • Chocstar op tv; Senior Stagiair

    Wellicht heb je onze Oempa Loempa's afgelopen woensdag voorbij zien komen bij Omroep Max, NPO 1 in het programma Senior Stagiair. In dit programma wordt de 56-jarige Astrid gevolgd die afgelopen zomer bij ons heeft stage gelopen. Van IU design tot aan chocoladerepen met sprinkhanen (ja echt!); een uitdagende stage voor Astrid en voor ons! Benieuwd? Bekijk de uitzending hier.
  • Knettersuiker - Pop it like it’s hot |

    Hier in het chocoladelab zijn we helemaal weg van knettersuiker aka explosiesuiker; by far ons favoriete ingrediënt!  Als belangrijk onderdeel van de Firecracker, dé choco die onze chief heeft geïnspireerd chocstar te starten, heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van chocstar. Niet zo gek dat alle Oempa Loempa's hier dit ingrediënt in hun hartje hebben gesloten.Het geeft een licht prikkelend gevoel op je tong en je hoort het knetteren terwijl je eet. Het geeft een.... lees verder
  • Winterwonderland

    Officieel begint de Winter vandaag (21 december), officieus kunnen we wel zeggen dat we er al anderhalve week hebben op zitten want oh oh wat stond Nederland vorige week zondag en maandag op z'n kop na de hevige sneeuwval. The world indeed changes when it snows. Hier in het chocoladelab is winter by far ons favoriete seizoen, we love it! Chocolade ❤  Winter.  Lekker cocoonen op de bank met een kopje thee en een lekker dik stuk chocolade, van die mooie ijskristallen op het raam en als.... lees verder

  • Inpaktip voor je kerstcadeaus

    We deelden een tijdje geleden al wat inspiratie voor het inpakken van je sinterklaascadeaus, nu ook nog een ideetje voor je kerstcadeaus. Oh en check vooral ook ons pinterest-bord met nog meer inspiratie. #inpakkenWat heb je nodig?Leuk inpakpapiertje Stukje touw Masking tape (Tip: Hema heeft heel veel leuk materiaal) Vilten kerstdecoratie

     

  • #chocoexperiment2

    Aangezien het chocolade experiment van 2 weken geleden superenthousiast is ontvangen én onze chocolademakers wel van experimentjes houden deelden we vorige week wederom een poll op Instagram (#chocoexperiment2) met keuze uit verschillende ingrediënten ter inspiratie voor een nieuwe samenstelling. Er werd opnieuw volop gestemd! Hierbij de uitslag: Puur 74% | Extra puur 26% Gember 21% |  Goud 79% Kokos 37% | Knetter 63% Lavendel 51% | Chilipeper 49% Sterren 66% | IJsbloemen 34% Het.... lees verder
  • Kerstmenu | Nagerecht: Triple Chocolate Tiramisu

    Na het voorgerecht (de chocolade lepels) en het hoofdgerecht (de Chocolade pasta) heb je natuurlijk ook nog een nagerecht nodig voor jouw kerstmenu. Zoals je wellicht weet (en hopelijk hebt ervaren) is onze missie mensen blij maken. Dus toen we een tijdje geleden ergens lazen dat het van oorsprong Italiaanse dessert tiramisù letterlijk betekent 'trek mij omhoog' als in 'maak mij blij' was de keuze voor het nagerecht voor ons menu snel gemaakt: Triple Chocolate Tiramisu. Een dessert met.... lees verder
    20171216-blog_kerstmenu-nagerechtlr

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 85

Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.