Filter by:
Saturday, 24 August 2019

Chocolade macarons: Chocuspocus chocolade recept!

Ga voor luxe en maak je eigen chocolade macarons! Van melkchocolade, witte of zelfs roze Ruby chocolade... Met dit recept verras je elke chocoholic met jouw home made chocolade macarons!

Benodigdheden:
100 gram amandelmeel
100 gram poedersuiker
38 ml water
100 gram kristalsuiker
2x 40 gram eiwit (ongeveer 4 eieren)
Paar druppels kleurstof (bruin, roze)
700 gram room (voor de vulling)
100 gram honing (voor de vulling)
650 gram pure, witte en Ruby chocolade (voor de vulling)

chocolade macarons recept Chocstar

How to:

  • Vermaal zowel het amandelmeel als de poedersuiker, dit kan in  een blender of keukenmachine. Let op: hoe fijner, hoe egaler de schelpen voor jouw chocolade macarons. Zeef het mengel nog tweemaal en zet het apart.
  • Breng het water met de suiker aan de kook in een steelpannetje tot 121 graden. Raak dit mengsel niet aan en roer het niet.
  • Klop ondertussen de 40 gram eiwit tot een luchtig schuim. Klop niet te lanf door, het schuim is klaar als je de kom op z’n kop houdt en het blijft zitten.
  • Haal de suiker op 121 graden van het vuur. Giet het nu met een dunne consistente straal bij het eiwitschuim terwijl je het langzaam roert in bijboorbeeld een keukenmachine.  Als al het suikerwater is toegevoegd, kan de machine even op de hoge stand. Klop de meringue nog ongeveer 10 minuten tot het grotendeels afgekoeld is. Dit is ook het moment om de eventuele kleurstof toe te voegen.
  • Meng nu het mengsel van stap 1 met de andere 40 gram eiwit tot een pasta. Deel de meringue met een spatel in delen door het pastabeslag te vouwen. Vouw als eerste 1/3 van de meringue door het pastabeslag en daarna pas de rest. Het is belangrijk dat je de meringue niet mengt maar echt door het beslag vouwt. Hierbij draai je met de spatel om de randen van het beslag en vouw je het als ware naar binnen.
  • Verwarm de oven voor op 155 graden. Spuit het beslag op de bakplaat met een stevige spuitzak met ronde spuitmond. Houd de spuitmond stil en draai hem uiteindelijk van het beslag af. Tik als laatste met de bakplaat een aantal keer op het aanrecht en laat eventuele luchtbelletjes in je macarons zo verdwijnen.
  • Bak de schelpen 14 – 18 minuten. Wanneer ze klaar zijn haal je ze van de bakplaat en laat je ze op een koele en vochtige ondergrond afkoelen. De basis voor jou chocolade macarons is nu klaar!
  • Maak ondertussen jouw chocoladevullingen. Verwarm de chocoladereep au bain marie in een kom die je in een pannetje met water hangt. Verwarm het water langzaam zodat de chocolade in het kommetje kan smelten zonder te koken of aan te branden. Je mag het tussendoor roeren. Verwarm tevens de room en de honing heel zachtjes in een pannetje. Doe nu de gesmolten chocola erbij en roer tot een glanzende en egale massa. Laat bij kamertemperatuur afkoelen.
  • Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met de vulling en spuit dit op de helft van de schelpen. Leg de andere schelpen er bovenop en druk deze zachtjes aan. Klaar zijn jouw chocolade macarons!
Chocomelk met sprinkles recept van Chocstar
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.