Filter by:
Monday, 16 October 2017

CHOCSTAR ingrediënten; De 'gelukkige' Pistache noot

We just looooooove Goji bessen! Want we hebben net geleerd dat ze met maar liefst 18 soorten aminzozuren met moeilijke namen zoals isoleucine en tryptophan en een flinke dosis aan mineralen de meest voedzame vruchten op aarde zijn. En chilipepers vinden we nu nog leuker. Capsiceïne, de stof die de pepers de hete smaak geeft, wekt endorfine op en dus word je er, net als chocolade, gelukkig van! En wat dachten jullie van het lustopwekkende vermogen (ja ja.. die lust) van basilicum....?  Reuze interessant toch? Want zou dat betekenen dat met de juiste ingrediënten jouw chocolade niet alleen hartstikke lekker is maar in sommige gevallen meer dan alleen lekker?! ;) Voor ons in ieder geval reden genoeg om ons de komende weken een aantal dagen op te sluiten in de bieb en ons eens goed te verdiepen in de werking van onze ingrediënten. De resultaten zullen we vanaf nu wekelijks met jullie delen op ons blog; elke week een ander ingrediënt. De pistache noot trapt deze week af.
We just looooooove Goji bessen! Want we hebben net geleerd dat ze met maar liefst 18 soorten aminzozuren met moeilijke namen zoals isoleucine en tryptophan en een flinke dosis aan mineralen de meest voedzame vruchten op aarde zijn. En chilipepers vinden we nu nog leuker. Capsiceïne, de stof die de pepers de hete smaak geeft, wekt endorfine op en dus word je er, net als chocolade, gelukkig van! En wat dachten jullie van het lustopwekkende vermogen (ja ja.. die lust) van basilicum....?

Reuze interessant toch? Want zou dat betekenen dat met de juiste ingrediënten jouw chocolade niet alleen hartstikke lekker is maar in sommige gevallen meer dan alleen lekker?! ;) Voor ons in ieder geval reden genoeg om ons de komende weken een aantal dagen op te sluiten in de bieb en ons eens goed te verdiepen in de werking van onze ingrediënten. De resultaten zullen we vanaf nu wekelijks met jullie delen op ons blog; elke week een ander ingrediënt. De pistache noot trapt deze week af.

We hopen dat je er iets aan hebt bij het samenstellen van jouw unieke chocolade cadeau.
En oh ja, mocht je suggesties hebben voor nieuwe ingrediënten? Hartstikke goed! Stuur ons een mailtje of laat het weten op social media. Thanks!

Pistache noten

pistache_1

Wist je dat ze in China een pistache noot “de gelukkige noot” noemen? Iran kan er ook wat van, daar noemen ze de pistache noot “de lachende noot”. Pistache noten zijn ovaal van vorm en de zaden hebben een groene kleur. De Pistache noten groeien in trosjes in een bolster aan een boom die tot wel 10 meter hoog kan worden en 150 jaar oud! Als de schillen van de pistaches openstaan, betekent het dat de pistaches rijp zijn. Dan worden ze geoogst en gelijk van hun bolster ontdaan, gepekeld en gedroogd. Tijdens het drogen splijt de schil open. Zo kennen wij ze weer, de pistache nootjes die je gemakkelijk kraakt!

Er wordt gezegd dat pistache noten erg gezond zijn. Ze zitten vol anti-oxidanten en bevatten o.a. ijzer, kalk, maar ook voorts en fosfaat wat zorgt voor sterke botten en tanden. Verder bevatten de pistache noten een royale hoeveelheid vezels. Deze onverteerbare plantaardige stoffen schijnen het cholesterolgehalte in balans te houden, wat bescherming zou bieden tegen hart- en vaatziekten.

Pistache noten worden vooral gebruikt als borrelnootjes of voor de bereiding van ijs, maar zijn natuurlijk ook supergeschikt om toe te voegen aan jouw gepersonaliseerde choco!

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/noten/pistachenoten.html

pistache_2
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.