Filter by:
Monday, 25 June 2018

Kerstmenu | Voorgerecht: Chocolade lepels

choco_menu_kerst_voorgerecht-lr-1

Nu de Sint weer met z'n stoombootje terug is naar Spanje en de kerstbomen langzaamaan een plekje krijgen in onze huiskamers leek het ons een goed idee om alvast na te gaan denken over het kerstmenu van dit jaar. Iets met chocolade, dat spreekt voor zich! In ons geval natuurlijk een no-brainer maar leuke bijkomstigheid in dit geval is dat je een hele nuttige bestemming hebt voor de chocoladeletters die nog over zijn van Sinterklaas. ツ

Vrolijk versierde chocolade lepels zijn het perfecte #voorgerecht. Ook leuk als traktatie bij de koffie of naast een beker warme chocolademelk met slagroom of ingepakt in een cellofaantje als klein kerstcadeau. Én ze zijn super simpel te maken! #welike

choco_menu_kerst-ingedrienten_voorgerecht-lr-1

Wat heb je nodig voor 5 lepels?

  • 100 gram chocolade om te smelten (wij gebruikten pure chocolade callets van Callebaut, maar je kunt ook je chocoladeletters omsmelten zoals we hierboven tippen.ツ )
  • Decoratie; bijvoorbeeld pareltjes of ander feestelijk/winters strooisel van suiker.
    Wij gebruikten: zilveren parels, gouden parels, sneeuwbloemen van suiker, kerstboompjes van suiker en gedroogde kokos.
  • 5 lepels (je kunt ook plastic wegwerpbestek gebruiken)
  • Steelpannetje
  • Schaaltje (dat je in het steelpannetje kan plaatsen voor het au bain-marie smelten van de chocolade)

Hoe lang ben je er druk mee? 

3 minuutjes voorbereiden, 10 minuutjes bereiden en 15-20 minuutjes wachten als de lepels in de koelkast liggen uit te harden.

Hoe maak je de lepels?

  • Smelt de chocolade au bain-marie in een steelpannetje.
  • Zorg dat de lepels recht leggen zodat de chocolade er niet af kan lopen, leg de lepels bijvoorbeeld in een laag schaaltje met het uiteinde van de lepel op de rand.
  • Als de chocolade goed gesmolten is (let op de chocolade mag niet te heet worden) schep je met een kleine lepel een klein beetje chocolade op de grote lepel tot de lepel vol ligt.
  • Sla de lepel heel voorzichtig op de ondergrond zodat de chocolade mooi verdeeld is over de lepel.
  • Decoreer de lepels met de decoratie toppings.
  • Leg de lepels een 15-20 min in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden en daarna is het smullen maar!

 

We zullen de komende weken ook nog een recept voor een hoofdgerecht en nagerecht delen zodat je jouw kerstmenu compleet hebt! Houd hiervoor onze instagram en blog in de gaten!

#chocuspocus

choco_menu_kerst-ingedrienten_voorgerecht-lr

Enjoy!

choco_menu_kerst-ingedrienten_voorgerecht-lr
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.