Filter by:
Monday, 25 June 2018

Chocus Pocus Recept: Happy healthy brownies

Een recept voor chocoladebrownies

We zijn er allemaal druk mee nu het nieuwe jaar weer is begonnen; een frisse start en goeie voornemens. Bij menig persoon staat 'gezonder eten' hoog op het lijstje. Speciaal voor die mensen hebben wij daarom een “gezonde” variant van brownies gebakken, en oh, oh wij als echte chocoholics kunnen je garanderen dat dit het proberen waard is!

Wat heb je nodig?

  • 75 g cacaopoeder; ongezoet
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 eieren
  • 250 gram dadels zonder pit
  • 250 ml appelmoes; ongezoet
  • Klein beetje poedersuiker
  • Beetje olie/boter om het bakblik in te vetten
  • 150 g extra pure chocolade (minimaal 70% cacao) in stukjes of callets.

Voor het bereiden en opdienen

  • Voorverwarmde oven op 180 graden
  • Schaaltje/kommetje om de dadels in te weken
  • Bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm
  • Beslagkom
  • Blender
  • Garde of mixer
  • Steelpannetje
  • Grote kom voor op het steelpannetje (voor het au-bain-marie smelten)
  • Zeefje voor poedersuiker (optioneel)

Hoe lang ben je er druk mee?

10 minuutjes voorbereiden, 30 minuten bereiden, 45 minuten in de oven

Hoe maak je deze superlekkere brownies?

  • Je begint met het weken van de dadels, doe ze samen met heet water ongeveer 10 minuten in een bakje en laat rusten.
  • Na het weken stop je de dadels samen met de appelmoes in een blender om dit helemaal fijn te malen, zo fijn mogelijk.
  • Vet het bakblik in met olie of boter en bekleed het daarna met een stuk bakpapier. Sla deze stap niet over! De brownies komen door het bakpapier heel gemakkelijk uit het bakblik (geen plakkerige bedoeling) en je houdt het bakblik lekker schoon. :)
  • Giet het mengsel van dadels en appelmoes in een beslagkom en voeg hier de vanille aroma en de ongezoete cacaopoeder aan toe. Mix dit alvast goed door, gebruik hiervoor de garde of mixer (net wat je in huis hebt, wij vinden de mixer ideaal). Voeg tussendoor de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen. Daarna voeg je het bakpoeder en amandelmeel toe en als laatste de stukjes extra pure chocolade. Mix vervolgens alles heel goed door.
  • Giet het brownie mengsel in de met bakpapier-beklede-bakvorm en zet de brownies 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Let op! Dek de brownies na ongeveer 25 minuten af met aluminiumfolie. Zo wordt de bovenkant niet te donker en gaart de brownie mooi door. :)
  • Na 45 minuten haal je de brownie uit de oven en laat je het even rusten en het bakblik een beetje afkoelen.
  • Optioneel: Voor de echte chocoholics onder ons kun je als extraatje een beetje extra pure chocolade au-bain-marie smelten (verwarm in het steelpannetje warm water en zet hier een hittebestendige schaal op met de pure chocolade tot deze vloeibaar is). Giet de vloeibare chocolade over de brownie en laat het afkoelen zodat het weer opstijft. 
  • Strooi als finishing touch wat poedersuiker met behulp van een zeefje over de brownies. 
  • Nu kun je de brownies gaan aansnijden en heel hard je best gaan doen om niet de hele brownie in een keer op te eten!
  • Eet smakelijk vanuit het chocoladelab! 

P.S. De brownies zijn ongeveer een weekje houdbaar in een goed afgesloten bak of stop ze in de vriezer!

Een recept voor chocoladebrownies
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.