Filter by:
Tuesday, 18 December 2018

#chocuspocus chocolade biercake

Chocolade biercake voor echte mannen

Chocolade biercake voor échte mannen, gemaakt met amberkleurig bier.

Komende zondag is het Vaderdag en naast de lekkere chocoladereep of bierbonbons die onze chocolademakers graag voor jullie vaders, opa's en andere vaderfiguren maken is het natuurlijk extra tof als je zelf ook nog iets lekker in elkaar knutselt. En laten we nou het perfecte recept te hebben gevonden (met dank aan Betty, van Betty's Kitchen): biercake voor échte mannen!

Vier Vaderdag met chocolade... én bier! 
Het recept is gemaakt met een flesje Kompaan 58: een donker amber kleurig biertje dat heel ‘hoppig’ smaakt.
Uiteraard kun je deze ook vervangen door een ander soort bier, bijvoorbeeld een Homeland Kielzog biertje.

Oh.. en vrouwen vinden deze chocolade biercake ook lekker hoor!

Voorbereiding 15 minuten
Bakken 75 minuten
Totaal 1,5 uur

Wat heb je nodig?

- 75 gram roomboter
- 225 gram (donkere riet) suiker
- 2 grote eieren (L)
- 340 gram bloem
- 8 gram bakpoeder (1 zakje)
- 140 gram pure chocolade
- 180 gram bier
- 2 gram zout

Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

- Cakevorm van 22 cm
- Kwast / papier voor invetten van de cakevorm
- Zeef
- Handmixer
- Pan + schaal (voor het au-bain-marie smelten van de chocolade)
- Spatel
- Satéprikker (optioneel)

Voor de chocolade bovenlaag:
- 100 gram pure chocolade
- 1 flinke theelepel boter

Hoe maak je de biercake?

Zet alles een half uurtje van te voren op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Vet het cakeblik in met boter.
Bekleed daarna met bakpapier.
Splits de eieren in een kommetje. Zet het eiwit en de eidooiers even apart.
Pak de zeef en zeef hiermee de bloem en het bakpoeder.
Pak een kom en klop de boter, zout en suiker tot een romige massa. Neem hier even de tijd voor.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.
En klop in schaal de eiwitten stijf.
Spatel eerst de eierdooiers door de botermassa, en voeg hier vervolgens ook het bloem door heen.
Hierna kun je de gesmolten chocolade toevoegen en daarna het biertje.
Spatel het beslag goed door zodat deze een egale massa wordt.
Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en roer voorzichtig, zodat het mengsel luchtig blijft.
Vul de cakevorm met het bierbeslag en bak de cake in de oven gedurende 1 uur en 15 minuten.
De cake is gaar als je er een prikker in steekt, en deze er uit komt zonder dat er cake aan zit.
Laat de chocolade biercake nog zo'n 10 minuutjes afkoelen zodat je deze gemakkelijk uit de vorm kunt halen.

Je kunt beginnen met de bovenlaag wanneer de cake is afgekoeld:
Smelt de chocolade in een pannetje au-bain-marie.
Voeg de boter toe en roer rustig door tot deze is opgenomen. Giet het mengsel over de cake en laat deze rustig hard worden.

Enjoy!

Bewaartip!
Deze chocolade biercake is een paar dagen houdbaar in een luchtdichte trommel, maar stop hem gerust even in de koelkast als je een wat hardere chocolade bovenlaag wilt hebben.

Ben je net als wij geïnspireerd en enthousiast over de combinatie bier & chocolade?

Check dan vooral ook onze nieuwe limited edition bierbonbons: smeuïge (bier)ganache in een jasje van eerlijke Belgische melk, pure en witte chocolade.
Een smakelijk & verrassend Vaderdagcadeautje bijvoorbeeld. ;-)
Tijdelijk verkrijgbaar, dus OP = OP!

P.S. Het recept voor biercake hebben wij van Betty's Kitchen mogen lenen! https://bettyskitchen.nl/chocolade-biercake-voor-echte-mannen/

 

Chocolade biercake voor echte mannen
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.