Filter by:
Sunday, 22 July 2018

#chocuspocus chocolade-mokka-ijsjes!

Chocus-pocus-pilates-pas, ik wilde dat mijn ik-heb-nog-geen-toetje-voor-Pasen-probleem opgelost was...

 

En voilà... Een #easypeasy recept voor superlekkere chocolade-mokka-ijsjes. #yum

En weetje wat, ook alle niet-zo-heel-erg-ervaren-chefs onder ons hoeven zich bij dit recept absoluut geen zorgen te maken!

 

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 tot 10 chocolade ijsjes:

  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 ml agave siroop
  • Een blikje kokosmelk
  • Ongeveer 5 kopjes espresso/sterke koffie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram cashewnoten
  • 3 rijpe bananen (bevroren)
  • Een snufje kaneelpoeder
  • 100 gram pure chocolade callets
  • 50 gram (gehakte) hazelnootjes

 

Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

  • Blender
  • IJs vormpjes (mocht je deze nog niet hebben; dit is het aanschaffen zeker waard! Superleuk om in de zomer zelf ijsjes mee te maken van bijvoorbeeld vers fruit of yoghurt)
  • Vriezer
  • Pannetje (voor het au-bain-marie smelten van de chocolade)
  • Hittebestendige schaal (voor het au-bain-marie smelten van de chocolade)

 

Hoe maak je deze ijsjes?

Oke, het stappenplan voor deze super #easy ijsjes;

  • Stop alle ingrediënten (behalve de chocolade callets en gehakte hazelnootjes) in de blender
  • Laat de blender zo'n 5 minuutjes draaien tot je een gladde, zachte mix hebt
  • Giet de mix in de ijsvormpjes en steek de stokjes er in
  • Laat de ijsjes minimaal 4 uur opstijven in de vriezer, het liefst gewoon een hele nacht
  • Wanneer de ijsjes uitgehard zijn kun je ze gaan decoreren; begin met het au-bain-marie smelten van de chocolade callets met een pannetje met heet water en een hittebestendige schaal er op
  • Stop de callets in de hittebestendige schaal en zet het vuur laag. Blijf goed roeren tot de chocolade is gesmolten en (laat niet koken!)
  • Giet de gesmolten chocolade over de ijsjes en dip ze direct in de gehakte nootjes
  • De ijsjes zijn ready to go! #yumyum

 

Klaar voor meer toetjes-inspiratie?

Check ons #chocuspocus recept voor een salted caramel lava-cake (zo lekker) of ons recept voor een triple-chocolate teramisu!

 

A little chocolate a day keeps the doctor away. ;)

Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.