Filter by:
Friday, 17 August 2018

#chocuspocus Moederdag ontbijt

Moederdag verwen inspiratie met een recept voor pancakes

Verras jouw moeder (naast een prachtig Moederdagcadeau van chocolade) met deze spelt pannenkoekjes met aardbeien en chocoladesaus!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 kleine pannenkoeken:

  • 300 ml kokosmelk
  • 200 gram (spelt) bloem
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 4 eetlepels bakpoeder
  • Roomboter of olie om mee te bakken
  • 150 gram aardbeien (optioneel)


Voor de chocoladesaus:


Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • 1 grote kom voor het beslag
  • 1 kleinere kom
  • Mixer
  • Soeplepel
  • Ingevette serveerring (optioneel)
  • Poedersuiker
  • Beetje extra slagroom (optioneel)
  • Aardbeienjam (optioneel)


Hoe maak je de pannenkoekjes met chocoladesaus?

  • Mix in de grote kom het bloem, bakpoeder en een snufje zout met de mixer.
  • Mix in de kleinere kom de eieren en kokosmelk zodat de droge ingrediënten en vloeibare ingrediënten al goed zijn gemixt.
  • Meng daarna de kokosmelk en ei met de bloem tot je een gladde mix hebt.
  • Optioneel: snijdt een paar aardbeien in kleine stukjes en roer deze voorzichtig door het beslag heen.
  • Verhit ondertussen een pan met boter (of olie) op middelhoog vuur. Je kunt een soeplepel gebruiken om het beslag in de pan mee te gieten of gebruik bijvoorbeeld een serveerring in de pan als je mooie ronde pannenkoekjes wil.
  • Giet een soeplepel aan beslag in de pan.
  • Draai het vuur laag zodat de pannenkoekjes langzaam garen.
  • Na een paar minuutjes kun je de pannenkoek omdraaien en nog 2 minuten bakken zodat beide kanten goudbruin zijn gekleurd.
  • Verwarm ondertussen 125 ml slagroom in het steelpannetje tot deze kookt.
  • Wanneer de slagroom kookt, haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade callets bij. Goed roeren zodat deze gelijkmatig smelten. Chocoladesaus; it's that #easy! :)
  • Optioneel: klop het beetje extra slagroom (met suiker) in een kommetje tot deze nog nét niet stijf is. Bewaar apart.

De pannenkoekjes die je hebt gemaakt kun je eventueel warm houden in de oven op ongeveer 50 graden.

Serveer de pannenkoekjes met de zelfgemaakte (lauw)warme chocoladesaus, de verse aardbeien, poedersuiker of de opgeklopte room en aardbeienjam. Genieten maar!

Naast een ontbijtje voor jouw liefste mama nog geen origineel Moederdagcadeau in huis? Check onze last-minutes of laat je inspireren door onze favoriete samenstellingen óf stel zelf haar favoriete smaken samen. ❤
En verdient jouw vader ook wel een bedankje? Doe alvast ideeën op voor Vaderdag!

 

Moederdag verwen inspiratie met een recept voor pancakes
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.