Filter by:
Wednesday, 12 December 2018

Chocuspocus zelf maken: Arretjescake met chocolade én kruidnoten

Dat we bij Chocstar gek zijn op arretjescake dat is geen nieuws (check hier het recept dat onze Chief al eens deelde) dus toen we dit recept voorbij zagen komen móesten we het natuurlijk wel proberen: Arretjescake met chocolade én kruidnoten. Voor de cake kun je zelf kiezen welke chocolade je gebruikt; wit, melk, donker of extra donker. Wij kozen donkere chocolade.

Wat heb je nodig?

Hoe lang ben je er druk mee? 

5 minuutjes voorbereiden, 10 minuutjes bereiden en 2-3 uur wachten als de cake in de koelkast staat op te stijven.

Hoe maak je de cake?

  1. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een cakevorm. Tip: Maak een prop van het vel bakpapier, als je deze vervolgens uit elkaar haalt is het bakpapier veel makkelijker te vormen en kun je de ovenschaal hierdoor veel makkelijker bekleden.
  2. Smelt de boter, chocolade en ahornsiroop au bain marie.
  3. Doe het chocolademengsel samen met kruidnoten in een schaal en meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in de cakevorm.
  5. Garneer de cake met de chocolade kruidnoten.
  6. Nu komt het moeilijkste gedeelte: zet de cakevorm met het mengsel in de koelkast en wacht 2 tot 3 uur tot de cake goed is opgestijfd...even doorzetten maar het is zeker de moeite waard!
  7. Haal de cake uit de koelkast, snijd deze in plakjes en smullen maar!

Enjoy!

Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.