Filter by:
Friday, 17 August 2018

#chocuspocus zelf maken: chocolade ijs

Chocolade ijs recept

Zelf chocolade ijs maken maar geen ijs machine in huis? Wij vertellen jou hoe je heel makkelijk en lekker roomijs maakt!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 4 personen:


Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

  • Steelpan
  • Bakje dat je in de vriezer kunt doen
  • Vriezer
  • Handmixer of garde


Hoe maak je het chocolade ijs?

  • Doe de melk, samen met de suiker in de steelpan en breng dit langzaam aan de kook.
  • Roer de cacaopoeder door het kokende mengsel.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade callets toe.
  • Roer de callets door het mengsel tot deze gesmolten zijn en zet apart, laat het een half uurtje afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf tot deze zachte pieken heeft.
  • Roer de slagroom door het nog warme chocolademengsel tot alles goed is gemengd.
  • Giet het mengsel in het vries-bestendige bakje en laat het zo'n 4 uur invriezen. Roer hierbij het mengsel ieder uur om.
  • Serveer het ijs samen met bijvoorbeeld een paar gehakte nootjes en smullen maar!

Je kunt het chocolade ijs al een week van te voren bereiden.

Haal het ijs een half uurtje voor het serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt scheppen.

TIP: Serveer met lekkere verse aardbeien, een paar blaadjes munt of een heerlijk stuk van onze chocolade cheesecake variant, een stukje nieuwe ruby chocolade óf ga voor de noten & salted caramel combinatie. Een ultieme combo met deze warme temperaturen van Callebaut chocolade met ijs.. #yummie

 

Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.