Filter by:
Wednesday, 13 November 2019

Chocuspocusrecept: Chocolade Pecan Muffins

Chocuspocus Recept: chocolade pean muffins

Pecan, een veelzijdig nootje bomvol vitaminen, antioxidanten en mineralen (check Ingrediënt in the spotlights) waarmee je een tal van lekkere recepten (of chocoladecadeaus; check onze applepiechoc, salted caramel of I carrot about you) kan maken waaronder deze overheerlijke chocolade pecan muffins!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15 gram cacao poeder
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade (callets)
  • 95 gram pecan noten

 

Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

  • 2 kommen
  • Zeef
  • Mes
  • Keukenmachine (optioneel)
  • 12 papieren muffin vormpjes (je kunt het beslag ook rechtstreeks in een kopje doen i.p.v. een vormpje)
  • Muffin bakvorm (handig, maar optioneel)
  • Steelpannetje

  • Hoe maak je de chocolade muffins?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Roer de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en suiker door elkaar in een kom.
  • Voeg de cacao er vervolgens met behulp van een zeef bij en schep het geheel door elkaar.
  • Klop de slagroom samen met de eieren los in een andere kom.
  • Giet de slagroom/ei mix daarna bij het bloemmengsel.
  • Hak 2/3 van de pecannoten in stukjes (de andere 1/3 gebruik je als garnering).
  • Gebruik je geen chocolade callets hak dan ook 2/3 van de chocolade in stukjes. (Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken).
  • Voeg de gehakte pecannoten en stukjes chocolade toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
  • Heb je muffinbakvorm zet deze dan klaar met de muffinvormpjes. Geen bakvorm verdeel dan de muffinvormpjes over een bakplaat.
  • Verdeel het mengsel vervolgens over de muffinvormpjes.
  • Laat de chocolade muffins met pecannoten 25 tot 30 min gaar worden in de oven.



Extraatje; chocoladegarnering (optioneel)

Aangezien we hier in het chocoladelab natuurlijk nógal gek zijn op chocolade en er geen genoeg van kunnen krijgen krijgen onze chocolade pecan muffins nog een extra beetje chocolade alvorens we ze opeten.

  • Smelt de overgebleven chocolade au bain-marie in een steelpannetje.
  • Als de chocolade goed gesmolten is (let op de chocolade mag niet te heet worden) schep je met een lepel een klein beetje chocolade over de muffins.
  • Finishing touch: Garneer de muffins vervolgens met 2 of 3 pecannoten.

Enjoy!

 

Chocuspocus Recept: chocolade pean muffins
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.