Filter by:
Friday, 23 August 2019

Chocuspocusrecept: Salted Caramel

Een easypeasy recept voor salted caramel

Een paar dagen geleden deelden we al een stukje geschiedenis van deze onweerstaanbaar lekkere lekkernij en nu ook een fijn en  easypeasy recept van salted caramel.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepels water
  • 100 ml slagroom (op kamertemperatuur)
  • 50 gram
  • Zout (bijvoorbeeld Fleur de sel)

 

Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

- Steelpannetje
- Potje om de salted caramel in te bewaren

Hoe maak je de salted caramel?

    • Doe de suiker samen met het water in het steelpannetje. 
    • Draai het pannetje even rond zodat al het suiker wordt gemengd met het water en nat is.
    • Zet het steelpannetje vervolgens op (heel) laag vuur.
    • Wacht; laat de suikermix heel langzaam warm worden zonder iets te doen. Het is heel belangrijk om niet te  roeren want dan mislukt het.
    • Na een minuutje of 3 begint de suiker te smelten en langzaam te bubbelen.
    • Begint de suikermix lichtbruin te kleuren? (Na een minuut of 5) Top, dan mag je gaan roeren. Roer de caramelmix met een garde door elkaar.
    • Ga door met roeren totdat de mix goudbruin, zacht en glad is.
    • Warm in de tussentijd de slagroom even kort op in de magnetron. (Het is heel belangrijk dat de slagroom niet te koud is als je hem toevoegt.)
    • Voeg vervolgens de slagroom toe aan de mix en roer deze snel door elkaar met een garde en blijf roeren totdat je een mooie gladde en egale saus hebt.
    • Voeg nu de roomboter toe en meng dit door de mix totdat je een mooie gladde saus hebt. Zodra de boter volledig gesmolten is kun je het vuur uitzetten.
    • Last but not least; voeg een klein beetje (ongeveer een half theelepeltje) zout toe. Je kunt beter niet teveel toevoegen, het is jammer als je direct teveel toevoegt en daarmee de smaak verpest; liever iets te weinig, je kant altijd iets toevoegen.
    • Doe de karamelsaus vervolgens in een glazen potje en bewaar 'm in de koelkast (je kunt 'm hier een paar dagen bewaren).

Als de saus is afgekoeld zal hij wat dikker worden, voor het uitserveren kun je hem dan ook het beste even kort verwarmen zodat hij weer wat vloeibaarder wordt. Heerlijk bij ijs, over een lavacake of brownies!

En mocht je toch niet zo heel veel zin hebben om zelf aan de slag te gaan, no worries we hebben een heerlijke salted caramel hier op de plank klaar liggen voor jou om direct op te eten, alleen eerst even bestellen.

Een easypeasy recept voor salted caramel
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.