Filter by:
Thursday, 23 May 2019

Chocuspocusrecept: Zelf chocoladepasta maken

Zelf gemaakte chocoladepasta

Komende zondag is het Moederdag en naast het lekkere chocoladehart dat onze chocolatiers graag voor jouw moeder maken is het natuurlijk extra leuk als je zelf ook nog iets lekker in elkaar knutselt; wat dacht je van een heerlijke ontbijtje met zelfgemaakte chocoladepasta! Nu zijn we bij Chocstar natuurlijk niet vies van een beetje suiker maar om lekker te kunnen zondigen zonder schuldgevoel worden we ook heel blij van deze gezonde chocoladepasta. Suikervrij en ook nog eens easy peasy om te maken.

Vier Moederdag met een ontbijtje op bed met zelfgemaakte, gezonde, chocoladepasta

Voorbereiding 10 minuten
Bakken 20 minuten
Totaal 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • 250 gram hazelnoten (je kunt ook een potje notenpasta gebruiken van de natuurwinkel)
  • 3 eetlepels met cacaopoeder (houdt jouw moeder van (extra) pure chocolade gebruik dan iets meer cacaopoeder)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 6-8 eetlepels water
  • 1 eetlepel (of naar smaak) honing/maple siroop/ahorn siroop

 

Benodigdheden voor het bereiden & serveren:

- Keukenmachine
- Potje om de pasta in te bewaren

Hoe maak je de chocoladepasta?

  • Heb je voor de makkelijkere variant gekozen en een potje hazelnootpasta aangeschaft bij de bio/natuurwinkel dan kun je de onderstaande 5 stappen overslaan.
    • Verwarm de oven voor op 150 graden.
    • Leg een vel bakpapier op het ovenrooster en verspreid de hazelnoten over het rooster.
    • Rooster de hazelnoten vervolgens 10-15 minuten in de oven.
    • Leg de hazelnoten op een schone theedoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten er vervolgens met een theedoek af. Laat de noten even afkoelen voordat je verder gaat.
    • Plaats de hazelnoten in de keukenmachine en maal de noten in 5 tot 10 minuutjes tot een egale, romige botermassa.
    • Voeg vervolgens (of mix de ingrediënten met de notenpasta van de natuurwinkel) de cacaopoeder, de kokosolie en 1/4 kopje water bij de massa en maal de massa nogmaals.
    • Proef de chocoladepasta en voeg naar smaak honing/siroop toe. Het beste kun je dit doen per eetlepel tot je de gewenste smaak hebt.
    • Mocht de chocoladepasta nog wat aan de dikke kant zijn voeg dan nog een kleine beetje extra water toe (bijv 1 of 2 eetlepeltjes).

 

Heerlijke chocoladepasta om je moeder mee te verwennen op moederdag.

Heerlijk op een bammetje samen met wat aardbeitjes een perfect ontbijtje om je moeder heerlijk mee te verwennen op moederdag!

Enjoy!

Bewaartip!
Deze gezonde chocoladepasta kun je een week lang bewaren in een dichte pot in de koelkast.

Zelf gemaakte chocoladepasta
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.