Filter by:
Friday, 21 September 2018

In de spotlights: Walnoten

Ingredient van de week Chocstar

Walnoten zijn de eetbare noten van de boom Juglans regia. Er zijn veel verschillende soorten en allen zijn ze eetbaar. De bomen groeien vooral in gebieden met een gematigd klimaat en komen hierdoor ook veel in Nederland voor! Voor een grote productie walnoten heeft de boom alleen iets warmere temperaturen nodig. De boom wordt zo'n 30 meter hoog en kan wel tot 100 jaar noten produceren. Walnoten worden al duizenden jaren door ons gegeten. De oude Grieken en Romeinen gaven het zelfs de stempel koninklijk voedsel en koesterden ze in hun mythologie. En niet voor niks, want die good-old walnoot is een superfood.

Het nootje bestaat uit 2 delen aan elkaar hechtende helften die bijna wit van kleur zijn maar een dun lichtbruin vliesje hebben. Walnootjes bevatten met name mineralen als magnesium, zink & ijzer en zijn een bron van vitamine B1.

Oogsten

De oogst van de nootjes vindt plaats van september tot eind november. De noten worden geoogst door het schudden van de bomen waarna de noten worden opgevangen.

Walnoten & chocolade

Verse walnoten zijn super crunchy en hebben een licht zoetige, zachte smaak. Ze zijn het lekkerst als je ze even roostert; dan komt er nog meer smaak vrij.

De noot gaat perfect samen met chocolade en daarom vinden wij ‘m onmisbaar als ingrediënt! Ben jij ook gek op walnoten in je chocolade? Dan heb je een hart van goud, ben je het liefst in de buitenlucht en heb je een frisse kijk op het leven en problemen. Je kan prima praten en schrijven maar je vindt het soms wel moeilijk jezelf bloot te stellen en problemen te delen. Hierdoor kunnen mensen het moeilijk vinden je te leren kennen en moet je een beetje uitkijken voor eenzaamheid. (bron: "Chocolate Therapy: Dare To Discover Your Inner Self, Murray Langham)

Onze favoriete samenstelling is de chocolade variant op baklava: Choclava. Een choco gemaakt van eerlijke Belgische pure chocolade gecombineerd met deze lichtzoete krokante walnoot, stukjes sinaasappel, kaneel en kandij.

Om bijvoorbeeld het einde van de Ramadan maand in stijl mee af te sluiten en het Suikerfeest te vieren of jezelf te verwennen omdat je... ‘m keihard hebt verdient. :)

Je kunt natuurlijk ook jouw eigen choco samenstellen met jouw favoriete nootje!

Walnootjes ingredient van de week
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.