Filter by:
Monday, 25 June 2018

Kerstmenu | Hoofdgerecht: Chocolade pasta

Chocolade pasta en dan niet dat smeerbare bruine boterhambeleg nee échte pasta, al dente met een heerlijke caramelsaus...Het perfecte #hoofdgerecht voor ons kerstmenu. Ok, niet zo easy peasy als het voorgerecht dat we afgelopen deelden maar je mag je toch ook best een beetje uitsloven voor het kerstdiner?

chocomenu_ingedrienten-3_small

Wat heb je nodig voor 6 porties pasta?

Voor de pasta

  • 2 kopjes bloem
  • 3/4 kopje ongezoet cacao poeder
  • 3 grote of 4 kleine eieren
  • 1/2 theelepel zout

Voor de saus

  • 4 lepels roomboter (ongezouten)
  • 3/4 kopje basterdsuiker
  • 1 kopje slagroom
  • 1 lepel likeur (wij gebruikten Quarante et Tres)
  • 1/2 theelepel zout
  • Handjevol walnoten + stukjes chocolade om de pasta en saus te garneren. : 1 handful walnuts and toasted chocolate shavings

Voor het bereiden en opdienen

  • Deegroller
  • Steelpannetje
  • Pastamaker (optioneel; wij hadden er nog geen maar hebben er hier aangeschaft, overigens kun je ook met de hand pasta maken doen)
  • Diepe borden (om de pasta te serveren)


Hoe lang ben je er druk mee? 

10 minuten voorbereiden, 40 minuten bereiden


Hoe maak je de pasta?

  • Meng het bloem, cacao poeder en zout met elkaar in een kom.
  • Doe de eieren erbij en maak de eieren los met behulp van een vork.
  • Meng alles goed door elkaar en als het deeg begint te vorm haal je het deeg uit de kom en gebruik je je handen om het verder te kneden. Kneed het deeg ongeveer 10 minuutjes totdat het zacht wordt en maak er vervolgens een ronde disk/bal van. Dek deze af met huishoudfolie en leg deze ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Haal het deeg na 30 minuten uit de koelkast en verdeel het in vier gelijke delen.
  • Leg één deel apart en zorg dat de andere delen afgedekt zijn door het huishoudfolie zodat ze niet uitdrogen.
  • Strooi een klein beetje bloem over elke portie en rol deze met behulp van een deegroller in een rechthoekige vorm.
  • Als je net als wij een pasta machine gebruikt voer het deeg dan in op de grootste stand. Vouw het deeg vervolgens in tweeen en voer het nogmaals in op de grootste stand.
  • Voer vervolgens het deeg in op kleinere stand (max 5 of 6 (afhankelijk van je gewenste dikte)).
  • Gebruik vervolgens de pasta snijder om de fettuccine of linguine pasta slierten te maken. Heb je geen pastamachine, rol dan de pasta net zo lang totdat je een dun rechthoek hebt en snij met behulp van een mes lange pasta slierten. Vergeet niet de wat bloem op de snijplank te gebruiken zodat het deeg niet vast blijft plakken op de plank.

Hoe maak je de saus?

  • Verwarm de boter en de bastersuiker in een steelpannetje.
  • Als het goedje gaat borrelen voeg je de slagroom al roerend door.
  • Voeg vervolgens de likeur en een klein beetje zout toe en blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Zet het pannetje vervolgend apart.
  • Kook vervolgens de pasta in 3 à 4  al dente, laat het uitlekken en leg het op een bord.
  • Drapeer de saus over de pasta zodat dit een badje van de saus ligt. Maak het geheel af met wat walnootjes en wat geschaafde chocolade.  En smullen maar!

We zullen de komende weken ook nog een recept voor een nagerecht delen zodat je jouw kerstmenu compleet hebt! Houd hiervoor onze instagram en blog in de gaten!

#chocuspocus

Hoofdgerecht chocolademenu
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.