Filter by:
Tuesday, 18 December 2018

Kerstmenu | Nagerecht: Triple Chocolate Tiramisu

20171216-blog_kerstmenu-nagerechtlr

Na het voorgerecht (de chocolade lepels) en het hoofdgerecht (de Chocolade pasta) heb je natuurlijk ook nog een nagerecht nodig voor jouw kerstmenu. Zoals je wellicht weet (en hopelijk hebt ervaren) is onze missie mensen blij maken. Dus toen we een tijdje geleden ergens lazen dat het van oorsprong Italiaanse dessert tiramisù letterlijk betekent 'trek mij omhoog' als in 'maak mij blij' was de keuze voor het nagerecht voor ons menu snel gemaakt: Triple Chocolate Tiramisu. Een dessert met witte chocolade, melk chocolade én pure chocolade past natuurlijk perfect in ons (chocolade)straatje én ons chocolademenu.

20171216-blog_kerstmenu-ingredienten-nagerechtlr

Wat heb je nodig?

  • 250 g slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 100 g witte chocolade
  • 150 g lange vingers + 25 gram om de te decoreren (= 1 pak lange vingers)
  • 500 ml melk chocolademelk
  • Stuk pure chocolade


Voor het bereiden en opdienen

  • Kommetje/schaaltje (om de witte chocolade au-bain-marie te smelten
  • Steelpannetje
  • 2 kommen (om de slagroom/mascarpone op te kloppen)
  • Garde, mixer of keukenmachine
  • Spatel
  • Langwerpig bakje/schaal
  • Kleine schaaltjes of een grote schaal
  • Rasp (of als je die niet hebt kun je ook een kaasschaaf gebruiken)


Hoe lang ben je er druk mee? 

10 minuten voorbereiden, 25 minuten bereiden, 2 à 4 uur opstijven in de koelkast


Hoe maak je de tiramisu?

  • Doe de mascarpone in een kom en klop deze luchtig. Doe de slagroom ook in een kom en klop deze ook op met een garde, mixer of keukenmachine totdat deze stijf wordt.
  • Smelt de witte chocolade al roerend, au bain-marie in een steelpannetje (dit doe je door de chocolade in een kommetje/schaaltje boven een pan heet water te smelten) tot dat deze volledig gesmolten is.
  • Meng de witte chocolade met een spatel door de mascarpone, en als deze goed gemengd zijn, voeg je vervolgens ook de slagroom voorzichtig door het mengsel met een spatel. Voilà; de chocoladevulling is nu klaar.
  • Pak een grote schaal (zoals wij deden) of verschillende kleine schaaltjes waarin je de tiramisu op wilt gaan dienen.
  • Vul de bodem met een laagje witte chocoladevulling (zorg dat je de helft van de vulling gebruikt, zodat je nog over hebt voor een 2e laag).
  • Giet de chocolademelk in een langwerpige schaal of een langwerpig bakje.
  • Leg vervolgens een paar lange vingers in de chocolademelk zodat de koekjes de chocolademelk opnemen/absorberen (je weekt de lange vingers dus in de chocolademelk) en leg ze daarna op de witte chocoladevulling. Herhaal dit een paar keer  totdat zowel de lange vingers (150 gram) als de chocolademelk op zijn.
  • Vul vervolgens de schaaltjes of schaal met de overgebleven chocoladevulling
  • Rasp vervolgens met een rasp wat pure chocolade en strooi dit over de bovenkant van de tiramisu (of maak wat krulletjes van de reep/het stuk pure chocolade met behulp van een kaasschaaf).
  • Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast zodat deze kan opstijven.
  • Finishing touch: Decoreer de tiramisu voor het opdienen met een aantal lange vingers (grote schaall) of 1 gebroken lange vinger (klein schaaltje).

Hoppa jouw kerstmenu is compleet! Vanuit het chocoladelab wensen we je veel gezelligheid en smulplezier deze kerst! Enjoy!

#chocuspocus

20171216-blog_kerstmenu-nagerechtlr
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.