Filter by:
Monday, 25 June 2018

Knettersuiker - Pop it like it’s hot

Hier in het chocoladelab zijn we helemaal weg van knettersuiker aka explosiesuiker; by far ons favoriete ingrediënt!  Als belangrijk onderdeel van de Firecracker, dé choco die onze chief heeft geïnspireerd chocstar te starten, heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van chocstar. Niet zo gek dat alle Oempa Loempa's hier dit ingrediënt in hun hartje hebben gesloten. Het geeft een licht prikkelend gevoel op je tong en je hoort het knetteren terwijl je eet. Het geeft een ongekend verrassend én fun effect aan iedere choco, ongeacht de smaakcombinatie en zorgt bij zowel jong als oud voor een brede glimlach!

En niet alleen onze Oempa Loempa's zijn er gek op, die Amerikanen houden ook wel wat geknetter in hun mond. Popping candy (aka  ‘Pop Rocks’, ‘Space Dust’, ‘Action Candy’ & ‘Cosmic Candy’) is daar dan ook superpopulair (niet zo gek dus dat onze Chief juist daar verliefd werd op een choco met knettersuiker).

Maar hoe werk het nu eigenlijk?

In principe wordt knettersuiker/knettersnoep op dezelfde manier gemaakt als normale snoepjes. Suiker, maisstroop, water en smaakstoffen worden gemengd en vervolgens verwarmd zodat het het geheel begint te koken. Als je deze suikerstroopoplossing vervolgens zou laten afkoelen, dan krijg je gewone harde snoepjes (die dus niet knetteren).

Om het snoep te laten knetteren, wordt het mengsel blootgesteld aan hoge druk kooldioxidegas (hetzelfde gas dat in cola voor prik zorgt). Tijdens het afkoelen blazen ze namelijk onder druk belletjes koolstofdioxide in de snoepjes. Als de vloeibare snoepjes vervolgens uitgehard zijn dan zitten de belletjes koolzuurgas gevangen in het snoepje.

Wanneer je het snoepje in je mond stopt en het begint te smelten, worden de gevangen belletjes vrijgelaten, waardoor ze knappen en jij een knetterend geluid hoort en een prikkelend gevoel in je mond ervaart. Grappig he?

Check hier een recept (in het engels) voor het zelf maken van knettersuiker.

Nou voor zover deze educatieve les ;) wij duiken op de valreep van 2017 nog even het chocoladelab in en wensen je alvast een KNETTERgoed 2018!

Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.