Filter by:
Friday, 21 September 2018

Nationale Pindakaasdag #chocuspocus recept

Pindakaas recept

Het is vandaag Nationale Pindakaasdag! Ja, echt het bestaat; een dag volledig in het teken van dit heerlijke smeerbare notengoedje. Ook hier in het chocoladelab zijn we gek op pindakaas en onze pindakaasboontjes (heerlijke romige pindakaas in een jasje van melkchocolade) zijn een van de populairste ingrediënten voor in en op onze chocoladecadeaus. Ook bevat onze Perfect Peanutbutter uiteraard pindakaas. In het kader van Nationale Pindakaasdag delen we graag een heerlijk, easypeasy recept voor goddelijke no bake Chocolade Pindakaas Bars.

Wat heb je nodig?

Bodem

  • 200 gram biscuitjes
  • 120 gram pindakaas
  • 70 gram boter (ongezouten)

Topping

  • 200 gram extra pure chocolade
  • 30 gram pindakaas

Benodigheden

  • Blender
  • Bakblik (rechthoekig of vierkant) of vierkante ovenschaal
  • Steelpannetje ( voor het au-bain marie smelten van de chocolade)
  • Schaaltje

Hoe lang ben je er druk mee?

10 minuutjes voorbereiden, 15 minuten bereiden, 90 minuten in de koelkast

Hoe maak je deze superlekkere Peanutbutter Chocolate bars?

  • Doe de boter in een pannetje zodat deze smelt.
  • Doe de biscuitjes in een blender totdat deze heel fijn vermalen zijn.
  • Doe vervolgens de 120 gram pindakaas en 70 gram gesmolten boter bij de vermalen bicuitjes.
  • Mix alles totdat er een stevig geheel ontstaat.
  • Vet het bakblik of de ovenschaal een beetje in en bedek deze vervolgens met bakpapier.
  • Schep nu het mengsel in de schaal, druk deze goed aan en zorg dat het mengsel egaal is verdeelt over de schaal.
  • Smelt de chocolade al roerend, au bain-marie in een steelpannetje (dit doe je door de chocolade in een kommetje/schaaltje boven een pan heet water te smelten) tot dat deze volledig gesmolten is.
  • Voeg de 30 gram pindakaas toe aan de chocolade en laat het geheel opnieuw smelten.
  • Giet het chocolademengsel over de bodem.
  • Zorg dat het chocolademengsel mooi egaal verdeeld is over de bodem.
  • Nu kan het de koelkast in en komt moeilijkste gedeelte; wachten. Zeker anderhalf uur lang zodat het mengsel kan opstijven.
  • Na 90 minuten kun je het blik/de schaal uit de koelkast halen, even op temperatuur laten komen en smullen maar!

Happy Nationale Pindakaasdag!

Pindakaas recept
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE CADEAUVERPAKKING & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.