Filter by:
Wednesday, 12 December 2018

Onze chocolatier in de spotlights

Ambachtelijke chocolade

Nadat jij een bestelling hebt geplaatst via onze website gaat onze chocolatier Manuel voor je aan de slag. In tegenstelling tot de choco's die in de supermarkt liggen (industriële producten) worden al onze choco's stuk voor stuk, op bestelling, ambachtelijk gemaakt. Manuel maakt jouw chocolade dus speciaal voor jou met de hand in ons chocoladelab in Amsterdam.

Elk exemplaar is uniek doordat onze chocolatier individuele aandacht schenkt aan elke choco die ons chocoladelab verlaat. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees verder!

Chocolade machines van Chocstar

In ons chocoladelab in Amsterdam staan inmiddels 6 chocolade machines (elk type basischocolade heeft zijn eigen machine + een extra wielmachine voor de melkchocolade) iedere (werk)dag hard te draaien om Manuel te helpen alle chocolade tijdig de deur uit te krijgen. De zogenaamde tempereermachines houden de chocolade in beweging en op temperatuur.

De beste eerlijke chocolade

Wij gebruiken alleen de allerbeste Belgische chocolade (premium kwaliteit) van Callebaut die ook nog eens Fair Trade is zodat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacaobonen. Dit is chocolade die ook wordt gebruikt door topchocolatiers. (Voor meer informatie kijk hier.) 

Hoe worden de choco's gemaakt?

Manuel start allereerst met het verzamelen van de door de klant geselecteerde ingrediënten. Al bestel je maar 1 ingrediënt op de choco, onze Manuel zorgt ervoor dat de smaak volop aanwezig is in de choco (of juist niet te veel overheerst).

De verzamelde ingrediënten mengt hij vervolgens met de gewenste chocolade in de mal zodat deze over de gehele choco verdeeld zijn. Vervolgens zet hij de mal op een trilmachine zodat de luchtbelletjes uit de chocolade worden getrild.

Productieruimte Chocstar

Als alle luchtbelletjes weg zijn decoreert hij de chocolade met de gewenste toppings/ingrediënten en zorgt er hiermee voor dat het chocoladestuk er uit ziet als een waar kunstwerkje! Tijdens het decoreren controleert hij ook nog het gewicht zodat de choco's altijd op het juiste gewicht zitten.

Chocolatier behind the scenes

De chocolade gaat vervolgens in de koeling zodat deze 'uit kan harden'.

Chocolade in koeling

Als de choco hard is geworden wordt deze uit de mal gehaald en geseald in een zakje waarna onze inpak Oempa Loempa's het overnemen en er voor kunnen gaan zorgen dat deze wordt verpakt in een super chique & feestelijke cadeauverpakking.

Kortom

Onze choco's zijn absoluut 'geen dertien in een dozijn', maar uniek en speciaal voor jou gemaakt, door Manuel! Uiteraard krijgt hij op drukke dagen hulp van mede-chocolatiers. ;-)

TOT SLOT!

Wist je dat…

  • Manuel in hele drukke dagen soms al om half 5 ‘s ochtends start met produceren?
  • Manuel's favoriete chocolade-smaak-combinatie is pure chocolade met koffieboontjes, caramelblokjes, hazelnoten en stukjes nougat.
  • Er een poging is gedaan om Manuel óók de choco's te laten inpakken. Het bleek toch een beter idee te blijven focussen op zijn talent. ;) #chocoladecreatiesmakendus
  • Manuel als geboren en getogen inwoner van Amsterdam inmiddels de gehele Westertoren op zijn kuit heeft getatoeëerd (en de Magere Brug hier nog bij op komt);
  • Wij al-met-al (ondanks zijn flauwe humor) ontzettend trots zijn op onze getalenteerde chocolatier!

 

Ook leuk om eens te bekijken; dit filmpje. Hier kun je op video zien dat hoe de ingrediënten stuk voor stuk worden geselecteerd en de choco's stuk voor stuk worden gemaakt!

Heb je nog vragen? Stuur je ons een berichtje!

Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.