Filter by:
Sunday, 21 April 2019

Warme chocomelk met sprinkles: Chocuspocus chocolade recept!

Met het koude weer is er niets fijner dan 's avonds lekker op de bank kruipen met een dekentje en een kop warme chocomelk met... Sprinkles! Verwen jezelf met wat echte me-time of verras je vrienden en familie met deze sierlijke versie van the good old hot chocolate!

Benodigdheden voor 2 kopjes:

  • Chocolademelk
  • Slagroom
  • 1/2 Gesmolten chocoladereep
  • 1/4 kopje sprinkles! Kies voor klassieke of gekleurde hagelslag
  • Koekjes
  • Choco staafjes
  • Mooie kop en schotel setjes. Kies voor een moderne look met elegante witte mokken of pak uit met vintage kop en schotels.
  • Een lepeltje om je toppings mee op te eten.

How to:

  • Verwarm de chocoladereep au bain marie in een kom die je in een pannetje met water hangt. Verwarm het water langzaam zodat de chocolade in het kommetje kan smelten.
  • Verwarm de chocolademelk al roerend op zacht vuur in een pannetje, let op dat het niet gaat koken, maar dat het wel goed heet wordt. Tijdsnood? De magentron doet het werk ook prima. Wel even een nieuwe mok pakken anders smelt de gesmolten chocolade op de randen er meteen weer af in de volgende stap.
  • Giet de warme chocolademelk in de mokken. Versier de randen van de mokken met de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat je een subtiele  rand pakt en laat het aan de zijkanten mooi naar beneden druppelen.
  • Bestrooi de randen van de mokken met de - nu nog warme - chocolade met sprinkles.
  • Doe wat slagroom in de chocolademelk. Laat de bovenkant wit of dompel het een beetje onder in de warme chocomelk met een lepel. Dit wordt de basis om je toppings op te laten balanceren.
  • Versier de bovenkant van de warme chocomelk met koekjes, strooi er  wat sprinkles over en steek twee sierlijke choco staafjes in je hot choco.
  • Snel serveren en genieten maar!

Go healthy!
Liever een warme chocomelk  met minder suiker? Kies voor light of soja chocolademelk, kookroom op basis van soja of spelt,  een reep met een hoog percentage pure chocolade en voedzame topppings zoals cranberries, nootjes en rozijnen. Net zo lekker!

Chocomelk met sprinkles recept van Chocstar
Geef een reactie
uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.