Privacy Statement

Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen we verschillende gegevens voor verschillende doeleinden. Hieronder wordt uitgelegd welke gegevens wij verzamelen, voor welke doelen, hoe wij de gegevens krijgen, wat je rechten zijn en hoe je deze kunt uitoefenen. Chocstar respecteert je privacy en zorgt ervoor dat al je persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. Gegevens worden in geen enkel geval verkocht of zonder jouw toestemming aan derden gegeven.

 

Wie zijn wij?

Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Welke gegevens verwerken wij?

Waar gebruiken we jouw gegevens voor?

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Welke gegevens verwerken derden van jou?

Welke rechten heb jij als klant en bezoeker?

Heb je nog vragen?

 


 

Wie zijn wij?

Over Chocstar

Chocstar is een online winkel in gepersonaliseerde chocolade. Via onze website verzamelen wij bepaalde gegevens. Hieronder vind je gegevens over Chocstar die je nodig hebt indien je contact met ons wilt opnemen.
Hoogte Kadijk 15
1018 BD Amsterdam
info@Chocstar.nl

BTW nr.: NL858358931B01 
KvK nr.: 70525943

 

Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, hebben we enkele gegevens van je nodig. Als je je bij ons inschrijft of een bestelling plaatst, worden je naam, (e-mail)adres en telefoonnummer opgeslagen. Tevens hebben wij gegevens nodig van de personen aan wie jij een chocoladecadeau wilt sturen. Die gegevens worden uitsluitend gebruikt voor diensten waarom je specifiek hebt gevraagd, dus wanneer je een bestelling bij ons plaatst of wanneer je je gegevens aanpast.

Chocstar verwerkt drie soorten gegevens: identiteits-, betaal- en verkeersgegevens.

 

Wij definiëren 2 soorten klanten:

Primaire klanten (met of zonder account). Mensen die op onze website een bestelling hebben geplaatst en hierbij akkoord hebben gegeven op onze algemene voorwaarden. Deze groep noemen wij vanaf nu de “afzenders”.

Secundaire klanten. Klanten die een product dat bij ons is besteld hebben ontvangen als cadeau, maar niet zelf een akkoord gegeven hebben op onze algemene voorwaarden. Deze groep noemen wij vanaf nu de “geadresseerden”.


Welke gegevens verwerken wij?

Chocstar verwerkt drie soorten gegevens: identiteits-, betaal- en verkeersgegevens.

 

Identiteitsgegevens

Dit zijn gegevens die je invult tijdens het bestel- of registratieproces. Deze gegevens bewaren wij voor zowel afzenders als geadresseerden:

- Naam
- Adres
- Postcode
- Woonplaats
- Land
- E-mailadres (voor geadresseerden alleen bij een digitale cadeaukaart)
- (Mobiele) telefoonnummer (alleen van de afzender)

De bestelgegevens gebruiken we om je bestelling te verwerken en je chocolade zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres en telefoonnummer kunnen hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld, iets is met je pakketje. Het e-mailadres dat je hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wanneer je je registreert op onze site door middel van het aanmaken van een 'account' of tijdens het plaatsen van een bestelling in de checkout kun je aangeven of je onze digitale nieuwsbrief met interessante aanbiedingen en chocolade nieuws wilt ontvangen. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen, vink dan het vakje aan. Wanneer je je voor de nieuwsbrief af wil melden, kan dit altijd via de link in de nieuwsbrief of door ons een reply e-mail te sturen met hierin het verzoek je af te melden. Je overige gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en zullen we ook niet verstrekken aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.

 

Betalingsgegevens

Bij ons kun je veilig online betalingen doen via iDEAL, Paypal, Mastercard & Visa. Om de betalingen nog veiliger te maken, maken wij gebruik van de diensten van Multisafepay & Paypal. Na de laatste stap wordt je doorgelinkt naar de beveiligde betaalomgeving van respectievelijk Multisafepay of Paypal. Er worden geen financiële gegevens aan ons verstrekt waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw gegevens veilig zijn. Bij registratie van betalingsgegevens noteren wij alleen je betaalwijze.

 

Verkeersgegevens

Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres*, het installeren van een cookie (lees hier meer over het gebruik van cookies op onze website) en het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op onze website.
Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina's worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en digitale nieuwsbrieven) kunnen verbeteren.

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina's via Internet naar de juiste computer te sturen.

 

Doorlinken via onze website

De website van Chocstar kan advertenties van derden of koppelingen naar andere sites bevatten die niet onder het beheer van Chocstar vallen. Chocstar is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud of naleving van de privacyregels door de beheerders van de betreffende sites. Het opnemen van links naar andere sites impliceert daarnaast ook geen goedkeuring van Chocstar met betrekking tot de inhoud van dergelijke sites.

 

Herkomst van gegevens

De gegevens die Chocstar verwerkt worden verkregen van bezoekers en klanten, die je zelf verstrekt via www.Chocstar.nl of een van de andere url's van Chocstar.

 

 

Waar gebruiken we jouw gegevens voor?

Hieronder wordt aangegeven voor welke doel(en) Chocstar je gegevens verzamelt. Chocstar heeft de volgende gespecificeerde doelen voor ogen met het verwerken van je gegevens:
Identiteitsgegevens verwerkt Chocstar voor administratieve doeleinden, zoals:

  • het verwerken van je bestelling (administratief) 
  • de bezorging van je bestelling op het door jou gekozen afleveradres (administratief)


Betalingsgegevens verwerkt Chocstar voor administratieve doeleinden, namelijk:

  • de betaling van je bestelling


Verkeersgegevens verwerkt Chocstar voor communicatieve doeleinden, zoals:

  • het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de site.

 

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Chocstar bewaart en gebruikt jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Na het verwerken en afronden van een bestelling verwijdert Chocstar alle persoonlijke informatie die van jou of de geadresseerden beschikbaar is. De geanonimiseerde data die overblijft (zoals de waarde van je bestelling) wordt gebruikt voor interne analyses en rapportages.

We houden de volgende termijnen aan bij het verwijderen van gegevens:

  • Persoonlijke gegevens die wij nodig hebben voor het verwerken van een order bewaren wij 7 jaar. Van de Belastingdienst moeten we namelijk onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages.
  • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Persoonlijke gegevens van geadresseerden die aan ons zijn verstrekt via de zakelijke verzendservice verwijderen we na 2 maanden van verzending.

 

Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Jouw privacy is belangrijk, dus we nemen de beveiliging van je gegevens heel serieus. Hieronder zetten wij een aantal van onze beveiligingsmaatregelen op een rij:

  • De communicatie tussen onze systemen vind versleuteld plaats. Hiervoor maken wij gebruik van SSL (Secure Socket Layer). Hierdoor kunnen onbevoegden niet bij de door jou ingevulde gegevens. Indien wij je gegevens wel moeten doorgeven aan derden, eisen wij dezelfde zorgvuldigheid van deze partijen.

  • Wij hebben onze IT processen zo opgezet dat jouw gegevens alleen zichtbaar zijn voor medewerkers wanneer dit echt noodzakelijk is voor het verwerken van bestelling. Alle medewerkers die in contact komen met persoonlijke informatie hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en zijn volledig op de hoogte van het beveiligingsbeleid dat wij voeren.

  • Voor de geautomatiseerde processen gebruiken wij de meest zorgvuldige beveiligingsmethodes voor onze systemen.

  • Wij beschermen onze systemen tegen malware, virussen, cryptoware en hacking software.

  • Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een beveiligingsincident dan reageren wij hier direct op. Bij een datalek schakelen we binnen 72 uur de Autoriteit Persoonsgegevens in, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor je privacy.  Heb jij een beveiligingsincident of datalek gevonden bij Chocstar, stuur dan meteen een mail naar info@chocstar.nl.

 

Welke gegevens verwerken derden van jou?

Voor het uitvoeren van diensten, het bezorgen van producten en overige activiteiten, krijgen we hulp van derden. Voor zover deze derden jouw gegevens verwerken in opdracht van Chocstar, doen ze dat als verwerker. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en jouw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die we met deze derde partijen hebben gesloten. Het betreft dan partijen die ons helpen met de volgende diensten:

Logistieke en operationele doeleinden: Denk aan postverwerkers, pakketbezorgers en partijen die ons helpen met het afleveren van onze producten.

Betaal en financiële diensten: Onze betaalpartners zijn Multisafepay en Paypal voor de betaling middels iDEAL, VISA, Mastercard of Paypal.

Analyse-diensten: Voor het analyseren van gegevens over je bezoek aan en gebruik van onze shop. We gebruiken hier software voor, zoals Google Analytics.

Marketingdiensten: Voor het personaliseren van onze shop en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties op onze website en de websites/apps van derden. Wij gebruiken hier software voor, zoals Google Adwords.

IT-diensten: Voor onderhoud en beheer van onze systemen en opslag van gegevens.

Hiernaast verstrekt Chocstar je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet en regelgeving ons hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in deze privacy policy omschreven doelen gebruikt.

 

Welke rechten heb jij als klant en bezoeker?

Als bezoeker of klant van onze website heb je het recht om je tot ons te richten met het verzoek om je mede te delen of onze organisatie je gegevens verwerkt. Wij zullen binnen twee weken na het verzoek schriftelijk mededeling aan je doen welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en waar deze gegevens vandaan komen, aan wie ze worden verstrekt en voor welke doelen dit gebeurt.
Je hebt tevens het recht om jouw betreffende persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Je kunt dit verzoek bijvoorbeeld doen als de gegevens feitelijk onjuist zijn, voor de doeleinden van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel in strijd met de wet worden verwerkt.
Wanneer je geen prijs meer stelt op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kun je ons hiervan per e-mail (info@Chocstar.nl) op de hoogte stellen of afmelden via de afmeldlink in de nieuwsbrief.

 

Heb je nog vragen?

Mocht je na het lezen van deze privacy policy toch nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken op onze website, neem dan gerust schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met ons op.

 

Wijzigingen Privacy Statement

Chocstar behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy statement. Het verdient derhalve aanbeveling om dit privacy statement geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

uniek & handgemaaktUNIEK & HANDGEMAAKT speciaal voor jou
Luxe cadeauverpakkingLUXE GIFT BOX & brievenbusproof
Luxe cadeauverpakkingEERLIJKE chocolade
KlantenserviceHulp nodig? info@chocstar.nl
Bezig met laden...
Cookies zijn natuurlijk lekker in de choco maar ook belangrijk voor het optimaal gebruik van deze site en om je beter van dienst te kunnen zijn maken we dan ook gebruik van Cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info.